Ahoj, dnes (21.3.2017) jsme rozeběhli nový web. Mimo akčních letenek a fóra přinášíme:průvodce destinacemiprůvodce letištiprůvodce aerolinkamiPozději pak pár dalších nápadů, viz administrace ;)Uvítám vaše podněty i  nápady na vylepšení. Pojďme prostě diskutovat nad novým webem. Dost jsme toho díky vám na beta verzi odladili, najdeme další věci i na ostré verzi? .

Nové Cestujlevne.com – vaše připomínky k diskuzi :)

Založil ve fóru Cestujlevne.com

floodland napsal(a):

Je to marný, je to marný, je to marný. Hlavně, že se řeší stupidity typu cestee

Náhodou, cestee je super. Připomíná nám, že debilní nejsou jen Češi a Slováci.

8 Citovat

No asi se shodneme, že průvodci potřebují trochu projít. Pokud si nyní kliknu na link Průvodci a zadám si Brno, tak co dostanu?

Ano, jasně, průvodce Brna . Pak následuje průvodce České republiky . Taky v pohodě. Ale proč tam pak jsou seřazené paskvily typu LM Tunisko v 4*h, AI, odlet Praha / Brno - 6.990 Kč s datumem odletu 30.9.2013???

To to nikomu z programátorů nevadí?

0 Citovat

J0x napsal(a):

Náhodou, cestee je super. Připomíná nám, že debilní nejsou jen Češi a Slováci.

Mě se to taky líbí. Jenom bylo zbytečné vymýšlet nový název, mohlo se to rovnou jmenovat CestujDementne.com

7 Citovat

Když chci napsat poznámku o stánku mobilního operátora na letišti, tak ji napíšu pod Služby. Kam ale napsat o operátorech v případě průvodce destinací?

0 Citovat

Ne všechny destinace mají kapitolu internet, takže bych to házel pod aktivity u míst, do bezpečnosti u státu...

0 Citovat

Tak to bych asi hlasoval za přidání kapitoly internet, protože v bezpečnosti to nikdo hledat nebude a vyhledávání tady, jak víme, zrovna moc nefunguje.

6 Citovat

Ahoj, asi před 2 týdny jsem nepřihlášen anonymně z PC poslal dotaz ohledně terminálu v KUL. Po chvíli opruzů s catcha byl dotaz odeslaný ("sqělá" hláška o kontrole tekutin), nicméně se dotaz ve vlákně neobjevil. O nemožnosti kvůli špatně fungující captcha odeslat anonymně dotaz z mobilu nemluvě.

1 Citovat

Nešlo by přidat už loni slíbené letiště Seletar (myslím, že jsem napsal do fóra dostatečný popis), opravit "Džammp" na Džammú a případně i pouvažovat buď o přejmenování záložky Bezpečnost u průvodců destinacemi na něco výstižnějšího nebo oddělení elektřiny a komunikace do samostatné záložky? Myslím, že nejsem sám, kdo si pod bezpečností představí maximálně tak informace o zdraví, kriminalitě, nouzových telefonních číslech a kontaktech na ambasády. Např. Wikivoyage má toto rozdělené na Stay Healthy, Stay Safe, Cope a Respect a tele- a jiné komunikace jsou samostatně pod Connect.
Docela dobrý přehled o SIMkách je na https://prepaid-data-sim-card.fa..._with_data a na zásuvky je zase dobrý web https://world-power-plugs.com/, takže by nebylo potřeba nutně všechno všude hned rozepisovat.

3 Citovat

dupy napsal(a):

Ahoj, asi před 2 týdny jsem nepřihlášen anonymně z PC poslal dotaz ohledně terminálu v KUL. Po chvíli opruzů s catcha byl dotaz odeslaný ("sqělá" hláška o kontrole tekutin), nicméně se dotaz ve vlákně neobjevil. O nemožnosti kvůli špatně fungující captcha odeslat anonymně dotaz z mobilu nemluvě.

No koukám na to, že komentáře od anonymů vůbec nepřijímáme. Takže tam je problém spíš v tomhle. Přehodíme na nutnost registrace, teď je to špatně.

0 Citovat

Stále nejde nahlásit ani celé téma, ani první příspěvek v něm.

6 Citovat

Je to marný, je to marný, je to marný.

7 Citovat

Kdy plánujete zprovoznit funkční vyhledáváním? Řeší se to tu léta a nic. Je pěkné že je tu kvantum informací, ale pokud nejdou jednoduše najít, jako by nebyly. Leccos jde sice vygooglit pomocí site:cestujlevne.com hledaný výraz  , ale nebylo by funkční vyhledávání přímo na CL lepší a přívětivější!? Kde jaký trochu rozumný web funkční hledání má, tak proč to CL dlouhodobě ignoruje?

9 Citovat

Třeba hledají chybu ve vyhledávání právě tím vyhledáváním. 🤣

2 Citovat

A když vidím, že některé navrhované opravy průvodců jsou třeba do hodiny zpracované (občas) a u jiných to vypadá, že nebudou nikdy, přemýšlím, jestli nebylo zrušení možnosti hlášení chyb v průvodcích kontraproduktivní.

0 Citovat

Nešlo by po po najeti na kód letiště zobrazit jeho celý název, příp. i link na popis daného letiště na CL?

8 Citovat

Asi nešlo :-( navrhovala jsem taky, už to bude aspoň rok, psala jsem i do Davidova " dotazníku " , taky nic .. škoda, tohle by bylo za mě moc fajn 👍

0 Citovat

Iata kód ve fóru = url, přidáno do fronty. Celkově na webu ale určitě ne, to by nám mohlo někde nepěkně rozcuchat obsah.

Vyhledávání stále zůstává #1 priority po nasazení zájezdů v zahraničí, kde se právě ladí mouchy.

Jox - aktualizace průvodců tu byla popsána od Kryštofa. Ti, kteří jsou aktualizovaní nebo je prostor je komplet upravit, tak se je snažíme upravovat promptně. Pokud ale máme aktualizaci k průvodci, o kterém víme, že není ambice ho aktuálně přepsat celého (= je starý, psaný dle jiných osnov), pak jej prostě neupravíme.

Přesně kvůli tomu se vypnulo navrhni úpravu, ale je prostor napsat aktualizaci do komentáře, kde je viditelná pro všechny, nejen pro nás = tvůj komentář má obrovskou hodnotu a informace nespadne do šuplíku.

Což mi připomnělo tvé letiště Seletar, které by tu mělo být.

0 Citovat

Letenky PRG-LHR-HKG stály 12 EUR.

Konflikt nastane, pokud letím ráno v 12 BHD, ale to asi nikdo omylem nespojí :)

0 Citovat

DE: problém vidím v tom, že když jsou komentáře zapracované do průvodce (a ten je třeba časem i znovu aktualizovaný), zůstanou pod ním viset, i když už nedávají smysl a o to líp se dá ve všech komentářích pod průvodcem ztratit. Fronta navržených úprav, aspoň mně, dává větší smysl a zajímalo by mě, jak se v tom bez ní ještě dokážete vyznat.

EDIT: XSP možná mělo být, ale není. 🙂

1 Citovat

Majíce zkušeností z domova u dětí, se začínám obávat, zda se najde dostatečně velká cílová skupina, která bude hledat informace ještě po staru. Doma už jede veškeré hledání informací rovnou přes AI.

2 Citovat

Ano, nastávají těžké časy pro obsahové weby. Dal jsem hloubkový výzkum pro bezpečné památky v Etiopii a CL bylo párkrát v referencích, aniž bych měl potřebu kliknout.

1 Citovat

Když jsem zkoušel hledání informací pro cestování přes AI, špatně jsem dopadl (vymyšlené body zájmu apod.). U hledání letenek jsem neuspěl vůbec. Při hledání IT záležitostí přes microsoftí AI jsem dopadl podobně. 😆 Jestli chce někdo žít ve vymyšleném světě, kde vše najde špatně, ale pohodlně, dobře mu tak.

EDIT: ještě jsem zapomněl na chatbota jednoho čínského prodejce eSIM - dokonalá angličtina, ale většina informací nepravdivá.

0 Citovat

Zrovna hledání letenek bych AI nesvěřil, protože tam se nemá o co se opřít. Ve všech ostatních oborech se ale zlepšuje naprosto neskutečně. 

1 Citovat

S AI si moc nepokecáš o tom, jaké to tam bylo před měsícem a co ostatní zažili a doporučují vyzkoušet také, nedejbože aby ti u toho poradil s kým letět a kam připsat míle, protože pak můžeš na bonusovku letět v C. A už nedej bůh, aby ti z letiště HIJ doporučil jet metrem...

1 Citovat

@Jox

zrovna hledání IT záležitostí umí skvěle. Nevím co jsi hledal konkrétně. Psaní skriptů, postup procesu softwarů umí velice dobře a ušetřilo mi to již desítky hodin práce. 

AI není vhodná na hledání "nových věcí" (letenky). Největší síla je tam, kde je nejvíce "historických/testovacích" dat: analýza dat (výsledky krve, RTG...)

0