Nové Cestujlevne.com – vaše připomínky k diskuzi :)
floodland napsal(a):Je to marný, je to marný, je to marný. Hlavně, že se řeší stupidity typu cestee
Náhodou, cestee je super. Připomíná nám, že debilní nejsou jen Češi a Slováci.
No asi se shodneme, že průvodci potřebují trochu projít. Pokud si nyní kliknu na link Průvodci a zadám si Brno, tak co dostanu?
Ano, jasně, průvodce Brna . Pak následuje průvodce České republiky . Taky v pohodě. Ale proč tam pak jsou seřazené paskvily typu LM Tunisko v 4*h, AI, odlet Praha / Brno - 6.990 Kč s datumem odletu 30.9.2013???
To to nikomu z programátorů nevadí?
J0x napsal(a):Náhodou, cestee je super. Připomíná nám, že debilní nejsou jen Češi a Slováci.
Mě se to taky líbí. Jenom bylo zbytečné vymýšlet nový název, mohlo se to rovnou jmenovat CestujDementne.com
Když chci napsat poznámku o stánku mobilního operátora na letišti, tak ji napíšu pod Služby. Kam ale napsat o operátorech v případě průvodce destinací?
Ne všechny destinace mají kapitolu internet, takže bych to házel pod aktivity u míst, do bezpečnosti u státu...
Tak to bych asi hlasoval za přidání kapitoly internet, protože v bezpečnosti to nikdo hledat nebude a vyhledávání tady, jak víme, zrovna moc nefunguje.
Ahoj, asi před 2 týdny jsem nepřihlášen anonymně z PC poslal dotaz ohledně terminálu v KUL. Po chvíli opruzů s catcha byl dotaz odeslaný ("sqělá" hláška o kontrole tekutin), nicméně se dotaz ve vlákně neobjevil. O nemožnosti kvůli špatně fungující captcha odeslat anonymně dotaz z mobilu nemluvě.
Nešlo by přidat už loni slíbené letiště Seletar (myslím, že jsem napsal do fóra dostatečný popis), opravit "Džammp" na Džammú a případně i pouvažovat buď o přejmenování záložky Bezpečnost u průvodců destinacemi na něco výstižnějšího nebo oddělení elektřiny a komunikace do samostatné záložky? Myslím, že nejsem sám, kdo si pod bezpečností představí maximálně tak informace o zdraví, kriminalitě, nouzových telefonních číslech a kontaktech na ambasády. Např. Wikivoyage má toto rozdělené na Stay Healthy, Stay Safe, Cope a Respect a tele- a jiné komunikace jsou samostatně pod Connect.
Docela dobrý přehled o SIMkách je na https://prepaid-data-sim-card.fa..._with_data a na zásuvky je zase dobrý web https://world-power-plugs.com/, takže by nebylo potřeba nutně všechno všude hned rozepisovat.
dupy napsal(a):Ahoj, asi před 2 týdny jsem nepřihlášen anonymně z PC poslal dotaz ohledně terminálu v KUL. Po chvíli opruzů s catcha byl dotaz odeslaný ("sqělá" hláška o kontrole tekutin), nicméně se dotaz ve vlákně neobjevil. O nemožnosti kvůli špatně fungující captcha odeslat anonymně dotaz z mobilu nemluvě.
No koukám na to, že komentáře od anonymů vůbec nepřijímáme. Takže tam je problém spíš v tomhle. Přehodíme na nutnost registrace, teď je to špatně.
Kdy plánujete zprovoznit funkční vyhledáváním? Řeší se to tu léta a nic. Je pěkné že je tu kvantum informací, ale pokud nejdou jednoduše najít, jako by nebyly. Leccos jde sice vygooglit pomocí site:cestujlevne.com hledaný výraz , ale nebylo by funkční vyhledávání přímo na CL lepší a přívětivější!? Kde jaký trochu rozumný web funkční hledání má, tak proč to CL dlouhodobě ignoruje?
A když vidím, že některé navrhované opravy průvodců jsou třeba do hodiny zpracované (občas) a u jiných to vypadá, že nebudou nikdy, přemýšlím, jestli nebylo zrušení možnosti hlášení chyb v průvodcích kontraproduktivní.
Nešlo by po po najeti na kód letiště zobrazit jeho celý název, příp. i link na popis daného letiště na CL?
Asi nešlo :-( navrhovala jsem taky, už to bude aspoň rok, psala jsem i do Davidova " dotazníku " , taky nic .. škoda, tohle by bylo za mě moc fajn 👍
Iata kód ve fóru = url, přidáno do fronty. Celkově na webu ale určitě ne, to by nám mohlo někde nepěkně rozcuchat obsah.
Vyhledávání stále zůstává #1 priority po nasazení zájezdů v zahraničí, kde se právě ladí mouchy.
Jox - aktualizace průvodců tu byla popsána od Kryštofa. Ti, kteří jsou aktualizovaní nebo je prostor je komplet upravit, tak se je snažíme upravovat promptně. Pokud ale máme aktualizaci k průvodci, o kterém víme, že není ambice ho aktuálně přepsat celého (= je starý, psaný dle jiných osnov), pak jej prostě neupravíme.
Přesně kvůli tomu se vypnulo navrhni úpravu, ale je prostor napsat aktualizaci do komentáře, kde je viditelná pro všechny, nejen pro nás = tvůj komentář má obrovskou hodnotu a informace nespadne do šuplíku.
Což mi připomnělo tvé letiště Seletar, které by tu mělo být.
Letenky PRG-LHR-HKG stály 12 EUR.
Konflikt nastane, pokud letím ráno v 12 BHD, ale to asi nikdo omylem nespojí :)
DE: problém vidím v tom, že když jsou komentáře zapracované do průvodce (a ten je třeba časem i znovu aktualizovaný), zůstanou pod ním viset, i když už nedávají smysl a o to líp se dá ve všech komentářích pod průvodcem ztratit. Fronta navržených úprav, aspoň mně, dává větší smysl a zajímalo by mě, jak se v tom bez ní ještě dokážete vyznat.
EDIT: XSP možná mělo být, ale není. 🙂
Majíce zkušeností z domova u dětí, se začínám obávat, zda se najde dostatečně velká cílová skupina, která bude hledat informace ještě po staru. Doma už jede veškeré hledání informací rovnou přes AI.
Ano, nastávají těžké časy pro obsahové weby. Dal jsem hloubkový výzkum pro bezpečné památky v Etiopii a CL bylo párkrát v referencích, aniž bych měl potřebu kliknout.
Když jsem zkoušel hledání informací pro cestování přes AI, špatně jsem dopadl (vymyšlené body zájmu apod.). U hledání letenek jsem neuspěl vůbec. Při hledání IT záležitostí přes microsoftí AI jsem dopadl podobně. 😆 Jestli chce někdo žít ve vymyšleném světě, kde vše najde špatně, ale pohodlně, dobře mu tak.
EDIT: ještě jsem zapomněl na chatbota jednoho čínského prodejce eSIM - dokonalá angličtina, ale většina informací nepravdivá.
Zrovna hledání letenek bych AI nesvěřil, protože tam se nemá o co se opřít. Ve všech ostatních oborech se ale zlepšuje naprosto neskutečně.
S AI si moc nepokecáš o tom, jaké to tam bylo před měsícem a co ostatní zažili a doporučují vyzkoušet také, nedejbože aby ti u toho poradil s kým letět a kam připsat míle, protože pak můžeš na bonusovku letět v C. A už nedej bůh, aby ti z letiště HIJ doporučil jet metrem...
@Jox
zrovna hledání IT záležitostí umí skvěle. Nevím co jsi hledal konkrétně. Psaní skriptů, postup procesu softwarů umí velice dobře a ušetřilo mi to již desítky hodin práce.
AI není vhodná na hledání "nových věcí" (letenky). Největší síla je tam, kde je nejvíce "historických/testovacích" dat: analýza dat (výsledky krve, RTG...)